Med

Co je v medu?
Květový med130,- Kč/kgKvětový pastovaný med130,- Kč/kg
Lesní med140,- Kč/kg
Ořechy v medu 50,- Kč/160gČokomed 50,- Kč/160g

Med je hodnotná potravina přírodního charakteru vytvořená společenstvím včel ze sesbíraných sladkých šťáv květin (nektaru) či stromů (medovice).Tyto sladké šťávy včely přetvářejí, kombinují a obohacují svými specifickými látkami, ukládají a nechávají zrát v plástech. Med slouží včelám po celé zimní období jako potrava. · Med je hodnotná přírodní potravina s léčivými účinky. Med je téměř jedinou potravinou, která hned po požití přechází přímo do krve člověka. Je proto nejen skvělou potravinou, ale i výborným a biologicky vysoce hodnotným přírodním produktem. Děti by měly denně snídat chléb s medem. Je to velmi levné a vydatné jídlo. Angíny, rýma, chřipky a jiné nemoci ohrožují zdraví vašich miláčků. Proto je chraňte konzumací medu! Čaj slazený medem vyhání z těla mnoho nemocí! Med prospívá dětem i dospělým, mladým i starým, nemocným i zdravým.

·

VITAMÍNY: vitamín C: Posiluje obranné síly organismu, podporuje hojení drobných poranění, je důležitý i pro tvorbu vazivové, chrupavčité a kostní tkáně a navíc se také podílí na vstřebávání železa z rostlinné potravy ve střevech. vitamín B1: Stará se v našem těle o dostatečný přísun energie do mozku a nervové tkáně. Díky tomu jsou buňky šedé mozkové kůry neustále "v poklusu" a my se cítíme svěží a dobře nám to myslí. vitamín B2: Podílí se na přeměně cukru a bílkovin na energii, je nezbytný pro výstavbu ochranné vrstvy , takzvaného myelinu, obklopující nervová vlákna a díky němu se také mohou odbourávat staré červené krvinky . vitamín B3: Jeho přítomnost je nutná pro správný průběh více než 60 biochemických procesů v organismu, při kterých se tvoří tělu vlastní bílkoviny .Dostatečný přísun tohoto vitaminu je důležitý v těhotenství, protože podporuje buněčný růst.

·

ENZYMY: Enzymy jsou látky , jež v malém množství dokážou výrazně urychlit určité biochemické reakce nebo děje a léčí i některé nemoci. Bez nich by náš život nebyl možný. Vědci zatím objevili v medu dvanáct známých enzymů včetně těch, které podporují obranyschopnost našeho těla a v podstatě zodpovídají za léčebné účinky medu při hojení infekcí, například horních dýchacích cest a ran. Díky nim dochází rovněž k oxidaci glukózy, tedy přeměny jednoduchého cukru za pomoci kyslíku na kyselinu glukuronovou. Tato kyselina je už v nepatrném množství schopna za bránit růstu kvasinek a plísní a zničit bakterie. Dokonce i tolik nebezpečná bakterie Clostridium botulinum, která vytváří takzvaný "klobásový jed" -botulotoxin, vyvolávající život ohrožující otravy, může být usmrcena, pokud se dostane do kontaktu s medem. To platí také v případě zlatého stafylokoka, jenž bývá velmi častou příčinou těžkých průjmů.

·

MINERÁLY, AMINOKYSELIN: Med obsahuje hořčík, který zabraňuje tvorbě krevních vmetků v cévách tím, že snižuje srážlivost krve. Navíc nás ochraňuje před negativními důsledky každodenního stresu. Draslík stejně jako sloučenina dusíku acetylcholin podporují činnost svalů střevech. Pro správné trávení, jsou kromě toho důležité také pyly: jak totiž prokázali studie, květinové pyly zlepšují prokrvování stěn tenkého střeva, kterými se do našeho, těla vstřebávají potřebné živiny. Navíc zhruba po dvaceti minutách od požití této lepkavé pochoutky způsobí pyly ve střevech uvolnění látek, které podporují činnost imunitního systému ve střevních stěnách. Tím je vlastně ochraňují před škodlivinami, které se dostanou společně s jídlem. V medu se nachází řada , aminokyselin, které jsou mi chodem potřebné pro tvorbu takzvaných katalyzátorů, bez nichž by nemohlo dojít k řadě kroků potřebných pro látkovou výměnu organismu. Kromě aminokyselin je med zdrojem cho linu, což je silně zásaditá látka, kterou si na še tělo dokáže vytvořit pouze ve velmi malém množství. Jeho nedostatek vede k poruchám jater, protože cholin upravuje látkovou výměnu tuků a zabraňuje ztučnění tohoto důležitého orgánu. Je tedy třeba dodávat cholin organismu ve formě potravy - denní dávka by se měla pohybovat kolem 2 - 3 gramů. Vzhledem k tomu, že med obsahuje tolik látek, které nám svědčí, měl by být součástí našeho jídelníčku. Ale nic se nemá přehánět, stačí třeba místo cukru sladit medem.

·

PROČ V MEDU? Protože med je snadno stravitelný, vynikající, přírodní a vysoce hodnotný doplněk výživy dětí, rekonvalescentů, sportovců apod. svým obsahem odpovídá zdravé výživě a zvyšuje přirozenou odolnost organismu. Med má ideální vlastnosti přirodního léčebného a výživného charakteru.

·

PROPOLIS V MEDU 0,5% - propolis má protizánětlivé, bolesti zmírňující účinky, ničí bakterie, bacily,viry.Zvyšuje obranyschopnost organismu, užívá se při celkovém oslabení, při různých zánětlivých onemocněních, při rýmě, nachlazení, akné. Osvědčil se i při bolestech žaludku a žlučníku. Dávkování: max. 1 lžička denně. Výrobek není určen pro děti a těhotné a kojící ženy. Opatrnosti je třeba u alergiků na včelí produkty.

·

MATEŘÍ KAŠIČKA V MEDU 1 % - je produkt včely medonosné a je přirozený zdroj stimulačních látek se širokým spektrem účinků, hlavně v oblasti činnosti jater, srdce, centrálního nervového systému, stimulace krvetvorby, podpoře imunitního systému. Má vliv na obnovu hojících se tkání, životaschopnost spermií, snižuje hladinu cholesterolu, stimuluje kostní dřeň, zvyšuje odolnost vůči stresům. Pomáhá ke zvýšení fyzické a duševní síly, sexuální výkonnosti, regenerací a zotavení. Potlačuje procesy stárnutí a únavy. Dávkování: 1 rovnou kávovou lžičku max. 2x denně pomalu vycucat. Výrobek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy. Neužívat při rakovinovém onemocnění prsu a ženských orgánů. Opatrnosti je třeba u alergiků na včelí prodUkty. Skladovat v chladničce.

·

ŽEN ŠENOVÝ KOŘEN V MEDU 5% - podle čínské medicíny má blahodárný vliv na celý organismus. Působí jako stímulans na centrální nervovou soustavu a tím zmírňuje projevy duševního a fyzického vyčerpání,zlepšuje schopnost organismu odolávat nemocem a stresům, upravuje narušené funkce jednotlivých orgánů a zvyšuje imunitu organismu, normalizuje krevní tlak, snižuje cukr v krví apod. Dávkování: 2x denně 1 kávovou lžičku. Výrobek není určen pro děti do 3let.

·

KVĚTOVÝ PYL V MEDU 5% - pyl je vhodný na snížení tlaku, cholesterolu v krvi, podporuje tvorbu červených krvinek, stavbu kostí, zubů, nervů. Užívá se při onemocnění prostaty, zánětech horních cest dýchacích, nervových onemocnění, poruchách trávení. Je to vynikající pramen energie.

·

ZÁZVOR LÉKAŘSKÝ V MEDU 4% - zázvor lékařský je tropická bylina, která obsahuje kolem 7,1% bílkovin, 3,7% tuku, 7,7% sacharidů, 4,2% vlákniny, 4,5% minerálních látek a nejdůležitější 3,5% silice a pryskyřičné látky. V Číně a Japonsku patří mezi důležité léčivé rostliny, působí mimo jiné na průduškové astma, tuberkulózu, vysoký tlak, jaterní choroby a jako povzbuzující prostředek. Čerstvé oddenky zázvoru jsou vynikající pří kašli, nachlazení, k uvolnění hlenů, pří žaludečních potížích. Dávkování: dospělí -max. 2 lžičky denně, děti od 3 let 1 lžičku denně vycucat. Výrobek není určen pro děti do tří let. Opatrností je třeba u alergiků na včelí produkty.

·

SCHIZANDRA ČÍNSKÁ V MEDU 5% - je představitel subtropické flóry. V čínské medicíně je nazývána plodem pěti chutí a místní obyvatelé jí znají pro její povzbuzující účinky nervové soustavy a tím zvyšuje duševní a fyzickou kapacitu, stimuluje srdeční a cévní systém, dýchání, zvyšuje krevní tlak a zlepšuje ostrost zraku. Ve vietnamské tradiční medicíně se používá k léčení impotence, poruch dýchání, při některých ledvinoVých nemocech a jako posilující přípravek. Využívá se i pří nespavosti, slabosti. Dávkování: 1 -2 lžičky denně, děti 1 lžička denně. Není určeno pro děti do 3 1et.

Medovápěna do koupele Medový šampon Medový sprchový šampon